Kim Jong-Un: Testul balistic al Coreei de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” sud-coreeni

50
1 minut de lectură

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat vineri că testul balistic efectuat joi de către Coreea de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” din Coreea de Sud, care continuă să importe armament şi să efectueze exerciţii militare comune, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

„Nu putem decât să dezvoltăm sisteme de armament super-puternice pentru a înlătura ameninţările potenţiale şi directe la securitatea ţării noastre, care vin din sud”, a declarat Kim Jong-Un, conform agenţiei de presă nord-coreene KCNA.

Liderul nord-coreean a urmărit personal testul balistic efectuat joi dimineaţă.

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune în direcţia Mării Japoniei, potrivit Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce preşedintele american, Donald Trump şi omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Proiectilele au fost lansate din apropierea oraşului Wonsan, aflat în estul ţării. Acestea au parcurs aproximativ 430 de kilometri şi au atins o altitudine de 50 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele