Klaus Iohannis: Stilul de conducere iraţional al PSD “nu poate continua”

Prezent la o reuniune a opoziţiei, preşedintele Klaus Iohannis a criticat guvernarea PSD, despre care a spus că exercită un stil de conducere "ireal", "iraţional", care a dus ţara "într-o situaţie proastă".

68
3 minute de lectură

Prezent la o reuniune a opoziţiei, preşedintele Klaus Iohannis a criticat guvernarea PSD, despre care a spus că exercită un stil de conducere “ireal”, “iraţional”, care a dus ţara “într-o situaţie proastă”.

El a relatat ultimul său conflict cu premierul Viorica Dăncilă legat de desemnarea unui vicepremier pe perioada concediului de odihnă al doamnei Dăncilă.

“Doamna prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu. Şi am contestat la CCR acest demers. Este conflict constituţional de natură juridică”, a afirmat Klaus Iohannis la Consiliul Naţional al PNL deschis sâmbătă la Bucureşti.

Preşedintele a mai relatat audienţei liberale că premierul i-ar fi comunicat că nu a ştiut că rectificarea bugetară promovată de guvern a fost publicată.

“Mai ireal, mă scuzaţi, nu cred că se poate. Acest stil de conducere iraţional, ireal, nu poate să continue”, a afirmat Klaus Iohannis.

Premierul Dăncilă nu a comentat până acum afirmaţiile preşedintelui.

În cadrul aceluiaşi discurs, preşedintele Iohannis a mai afirmat că  “prioritatea centrală” a guvernării PSD ar fi fost “demontarea justiţiei româneşti”.

În opinia lui, politica economică “proastă” a guvernelor PSD a dus la reapariţia inflaţiei şi creşterea dobânzilor.

“Ce a rămas? O ţară care este din ce în ce mai dezamăgită, o ţară care aşteaptă soluţii”, a susţinut Iohannis.

Preşedintele l-a acuzat nominal pe liderul PSD Liviu Dragnea pentru ceea ce el a numit eşecul guvernării PSD.

“Un politician pe nume Dragnea, împreună cu câţiva acoliţi, au pus mâna pe putere în PSD, Guvern şi Parlament şi, de atunci, încearcă să folosească această putere în interes propriu şi personal, pentru a scăpa de justiţie.

“Nu-i preocupă nici ţara, nici economia, nici românii, ce să mai vorbim de imaginea în Europa şi în lume.

“Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare.

“Aşa ceva nu am avut în România. Aşa ceva nu este posibil într-o ţară europeană, democratică”, a spus Iohannis.

Susţinere reciprocă

Preşedintele Iohannis a mai declarat că i-a găsit pe liberali “aşa cum îi ştie”.

“Eu mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări pesediste. Eu mă lupt cu abuzurile PSD, lupt împotriva abuzurilor PSD. Vă invit să faceţi la fel!”, le-a spus Klaus Iohannis liberalilor din sală.

În luna iunie, Klaus Iohannis a anunţat că va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte.

PNL a anunţat atunci că îl va susţine în acest demers.

Klaus Iohannis a fost în 2014 președinte al PNL din partea căruia a candidat în alegerile prezidențiale din acelaşi an.

Fostul primar al Sibiului a câștigat aceste alegeri în al doilea tur de scrutin, învingându-l pe candidatul PSD, prim-ministrul în funcție Victor Ponta.

Consiliul Naţional al PNL

Declaraţiile preşedintelui Iohannis au fost făcute la Consiliul Naţional PNL care se desfăşoară sâmbătă şi duminică la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Potrivit agerpres.ro, pe ordinea de zi a Consiliului figurează prezentarea raportului de activitate al Biroului Executiv al PNL, documentul “Principiile bunei guvernări”, precum şi criteriile, procedura şi calendarul privind desemnarea candidaţilor la europarlamentare.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus, în deschiderea reuniunii, că liberalii trebuie să se asigure că preşedintele Klaus Iohannis va obţine o nouă victorie în alegerile prezidenţiale.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele