KLM investește într-o aeronavă revoluționară [VIDEO]

313
3 minute de lectură

Compania aeriană olandeză KLM a decis să finanțeze un proiect de avion de pasageri cu aripi în V și consum eficient de combustibil. Gândit pentru a îmbunătăți eficiența transportului aerian, proiectul a fost imaginat de Justus Benad, fost student al Universității Tehnice din Berlin, și dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Delft din Olanda (TU Delft), relatează CNN.

Designul futurist al aparatului încorporează cabina pasagerilor, rezervoarele și compartimentul destinat bagajelor în aripi, iar cei implicați în proiect susțin că aeronava va utiliza cu 20% mai puțin combustibil decât Airbus A350-900 și va transporta un număr similar de pasageri. Botezat Flying-V, aparatul va avea 314 locuri, în timp ce Airbus A350 poate acomoda între 300 și 350 de pasageri. De asemenea, aparatul va avea o anvergură a aripilor de 65 de metri, întocmai ca A350, fapt ce-i va permite să utilizeze infrastructurile aeroportuare existente.

„Suntem mândri de cooperarea noastră progresivă cu TU Delft, cooperare în concordanță cu strategia KLM“, a comentat directorul executiv și președintele KLM, Pieter Elbers.

Liderul proiectului, Roelof Vos, a explicat că asemenea inovații sunt necesare ca punte către o eficiență mai mare, în timp ce tehnologiile ce vor permite fabricarea de avioane electrice de mari dimensiuni sunt încă în dezvoltare.

„Aviația contribuie cu aproximativ 2,5% din emisiile globale de dioxid de carbon, în timp ce industria este în creștere, astfel că avem nevoie de avioane mai eficiente“, a spus Vos.

„Nu putem electrifica întreaga flotă, pentru că avioanele electrice sunt mult prea grele și nu permit transportul de persoane peste Atlantic. Nu putem face asta acum și nici în 30 de ani. Așa că trebuie să inventăm noi tehnologii care să reducă prin alte metode consumul de combustibil“, a adăugat el.

„Zburăm cu aceste aparate cilindrice cu aripi de multe decenii, însă se pare că această configurație și-a atins limitele în ceea ce privește eficiența. Noua configurație pe care o propunem realizează o combinație între fuselaj și aripi. Fuselajul contribuie activ la portanța aeronavei și reduce rezistența întâmpinată în zbor prin forma sa aerodinamică“, a comentat liderul proiectului.

Astfel, eficiența aeronavei se datorează în mare parte designului aerodinamic, dar și greutății reduse.

Cercetătorii speră să zboare un model al aeronavei la scară redusă în septembrie, iar un model la scară 1:1 al cabinei va putea fi vizitat în octombrie, la Aeroportul Schiphol din Amsterdam, cu ocazia centenarului KLM.

Aeronava se așteaptă să intre în serviciu undeva între 2040 și 2050.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele