Kovesi scapă de ambele acuzații de abatere disciplinară

347
1 minut de lectură

Judecătorii instanței supreme au respins recursul Inspecției Judiciare și au decis astăzi că Laura Codruța Kovesi nu a săvârșit abatere disciplinară prin neprezentarea în fața comisiei parlamentare. Decizia e definitivă.

Tot astăzi, instanța supremă a decis că fosta șefă DNA nu a săvârșit abatere disciplinară când a dispus ca un judecător să facă parte dintr-o echipă de control a Direcției.

„Respingem recursul declarat de Inspecția Judiciară (IJ) împotriva Hotărârii nr. 7P din 25 iulie 2018, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Definitivă“, se arată în decizia magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), relatează Mediafax.

În iulie 2018, secția de procurori a CSM a respins, cu majoritate de voturi, acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară pe numele Laurei Codruţa Kovesi, care a fost cercetată pentru refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară.

Inspecția Judiciară a atacat decizia la ICCJ.

La termenul de luni, Inspecția Judiciară a spus că fosta șefă DNA era obligată să onoreze invitația, deoarece se afla într-o funcție publică.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele