Legătură între autorul atacului din Christchurch și o mișcare din Austria

66
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz (foto), a declarat astăzi că autoritățile au descoperit o legătură financiară între autorul atacului armat din Noua Zeelandă, în urma căruia 50 de persoane au murit, și Mișcarea Identitară de extremă-dreapta din Austria.

Un purtător de cuvânt al procurorilor din Graz, Hansjoerg Bacher, a informat că liderul Mișcării Identitare, Martin Sellner, a primit o donație în valoare de 1.500 de euro de la o persoană cu același nume ca autorul atacului din Christchurch.

„Putem confirma că există o legătură financiară între autorul din Noua Zeelandă și Mișcarea Identitară din Austria“, a declarat Kurz.

Sellner a publicat pe Youtube un video în care afirmă că a primit o donație de la autorul atacului din Christchurch, iar autoritățile i-au percheziționat casa pentru a stabili posibilele legături între cei doi.

„Nu sunt membrul unei organizații teroriste. Nu am nicio legătură cu acest individ, în afară de donație“, a declarat Sellner. Bacher a adăugat că a fost demarată o anchetă pentru a stabili dacă Sellner a fost implicat.

Kurz a declarat că Austria ia în considerare dizolvarea grupării Mișcarea Identitară.

„Poziția noastră este foarte clară. Niciun fel de extremism, indiferent că este vorba de islamism radical sau extremiști de dreapta, nu are loc în societatea noastră“, a subliniat Kurz.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele