Legea de implementare a Contului individual de economii Junior Centenar, promulgată de președinte

86
1 minut de lectură

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea de aprobare a OUG 104/2018 privind implementarea programului guvernamental “gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”.

Contul individual de economii Junior Centenar este un tip special de cont de investiţii, titularul contului fiind orice copil care îndeplineşte cumulativ mai multe condiţii. Aceștia pot primi de la stat o primă în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, condiţia fiind ca în respectivul cont să fie depusă în anul respectiv o sumă de minimum 1.200 lei.

La soldul contului se aplică și o dobândă de 3% pe an.

De acest program vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice şi private specializate pentru protecţia copilului, depunerea anuală minimă de 1.200 lei fiind efectuată din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

OUG 104/2018 a fost contestată la Curtea Constituțională de către șeful statului care a trimis, la finalul lunii aprilie o sesizare în acest, CCR respingând însă pe 5 iunie sesizarea de neconstituţionalitate.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele