Liderul deputaților PSD: Domnule Orban, luați manșa Guvernului din dealul Cotroceni

77
2 minute de lectură
Sursa Foto: Facebook/ Alfred Simonis

Urmăriți-ne și pe Facebook

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a făcut apel la premierul Ludovic Orban, luni, în ședința Parlamentului pentru angajarea răspunderii de către Guvern pentru bugetul de stat, să preia “manșa Guvernului din dealul Cotroceniului” și să-și asume funcția de șef al Executivului.

“Vă bateți joc de copii acestei țări și îndrăzniți că veți contesta la CCR dublarea alocațiilor. Învrăjbiți oamenii exact ca Boc și ne amenințați că va trebui să alegem între pensii și alocații. (…) Domnule Orban, vă spun eu de unde să luați bani. Eliminați clientela de partid, faceți o colectare mai bună și supraimpozitați odată pensiile speciale. Nu mai măriți bugetele instituțiilor de forță. Acolo ați avea suficienți bani, dar nu aveți curaj, nu-i așa? Fac un apel la dumneavoastră, luați manșa Guvernului din dealul Cotroceniului și asumați-vă funcția de prim-ministru, altfel guvernarea se mută definitiv acolo, iar dumneavoastră veți rămâne să puneți în brad globuri și să cântați colinde în Palatul Victoria”, a declarat Alfred Simonis.

Acesta a citat dintr-o decizie CCR potrivit căreia Guvernul are doar atribuția elaborării bugetului.

“Aș vrea să vă citez din decizia CCR 1657/2010 care spune foarte clar: Guvernul are numai atribuția de a elabora și a prezenta Parlamentului proiectul legii bugetului de stat, iar aceasta, ca unică autoritate legiuitoare a țării, îl dezbate și îl aprobă prin vot”, a precizat Simonis.

Totodată, social-democratul l-a ironizat pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spunând “poate îi reglează cineva luminile să-și facă un selfie reușit”.

“Domnule Cîțu, cum puteți fi dumneavoastră arhitectul acestui buget? Cât tupeu puteți avea să vorbiți chiar dumneavoastră pe buget. Cu ce credibilitate…până se liniștesc colegii de la PNL, poate îi reglează cineva domnului Cîțu luminile să-și facă un selfie reușit”, a afirmat liderul grupului deputaților PSD.

Ludovic Orban a anunțat, în plenul reunit al Parlamentului, că Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru anul 2020. Anexele proiectului de buget însă nu au ajuns în Parlament în momentul în care premierul și-a asumat răspunderea pentru adoptarea acestuia.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele