Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru bugetul pe 2020

24
3 minute de lectură
Sursa: gov.ro

Urmăriți-ne și pe Facebook

Ludovic Orban a anunțat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, că Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru anul 2020. Premierul Orban a precizat că au fost acceptate mai multe amendamente pentru suplimentarea sumelor destinate infrastructurii, dar și pentru mediu.

“Avem amendamente pentru obiective din domeniul mediului prezentate de USR pentru operaționalizarea masei lemnoase. Avem de asemenea alocări pentru sistemele mobile de măsurare a calității aerului și pentru alte obiective importante din domeniul mediului. Sigur, că mi-ar fi foarte greu să trec în revistă toate amendamentele formulate. Există fără discuție posibilitatea ca unele amendamente cu efecte benefice să nu le fi putut accepta. Credeți-mă, este vital pentru România să dea un semnal ferm că pornește lupta cu dezechilibrele economice, readuce bugetul de stat și în general indicatorii macro-economici spre echilibru”, a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, în fața plenului reunit al Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a precizat că au fost acceptate amendamente și pentru suplimentarea sumelor alocate proiectelor de infrastructură, amintind de autostrăzile Târgu Mureș-Iași-Ungheni sau Comarnic-Brașov, dar și pentru întreținerea drumurilor naționale.

“Nu poți să generezi cheltuieli la nesfârșit fără venituri. Oricine vine și zice că vrea să dea ceva trebuie să spună de unde dă acei bani. Dacă ne permitem să cheltuim mai mult un an, doi, există riscul ca 10 ani de zile, noi și copii noștri vor da o parte din resursele adunate la bugetul de stat, pentru a plăti datorii. Resursele financiare trebuie folosite pentru investiți, ca într-o casă. Dacă nu schimbăm filozofia bugetară, dacă nu prioritizăm alocarea bugetului către investiții și creșterea calității educației, creșterea calității în serviciul de sănătate, riscăm să ajungem la un moment dat, nu suntem departe, să nu ne ajungă bugetul să plătim salarii, pensii sau subvenții de pensii”, a atras atenția premierul Orban, de la tribuna Camerei Deputaților.

Ludovic Orban a încheiat discursul, cerându-le parlamentarilor să “aibă încredere în acest buget, construit cu extrem de mare atenție”.

Guvernul a aprobat, luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele