Ucraina și Rusia ar putea organiza un nou schimb de prizonieri

13
1 minut de lectură
Zelenski și Putin. Foto: CGTN/YouTube

Urmăriți-ne și pe Facebook

Grupul internaţional de lucru privind conflictul ucrainean a stabilit luni termenii unui schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina, anunţă emisarul rus, Boris Grizlov, citat de agenţiile Tass şi Reuters, potrivit Mediafax.

Boris Grizlov nu a oferit detalii despre condiţiile schimbului de prizonieri.

Cel mai recent schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina a avut loc în septembrie.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a precizat că schimbul de prizonieri va avea loc înainte de sfârşitul acestui an.

“Grupul trilateral de contact, cu participarea reprezentanţilor anumitor zone din regiunile Doneţk şi Lugansk au ajuns la un acord pentru un schimb de prizonieri în zonele de conflict până la sfârşitul anului”, a declarat ambasadorul Martin Sajdik, reprezentantul special OSCE în Ucraina.

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, au stabilit recent, de comun acord cu omologul din Franţa, Emmanuel Macron, şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, implementarea unui armistiţiu complet în regiunile separatiste ucrainene şi, eventual, acordarea unui statut special. În cadrul acordului este prevăzut şi un schimb de prizonieri.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele