Curtea Supremă trage la sorți completul de 5 judecători, deși Dragnea s-a opus

71
2 minute de lectură

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a primit vineri dimineață o solicitare din partea președintelui PSD, Liviu Dragnea, de suspendare a tragerii la sorți a completurilor de 5 judecători, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Dragnea a cerut și anularea hotărârii Colegiului de conducere prin care se stabilea că evenimentul urma să aibă loc vineri. 

Cu toate acestea, Instanța Supremă și-a urmat programul stabilit, după ce Curtea Constituțională a decis că există conflict juridic constituțional între Curtea Supremă și Parlament.

Președintele Curții Supreme, judecătorul Cristina Tarcea a tras la sorți noii judecători din completurile de 5, schimbând și componența celui care judecă apelul în cazul lui Liviu Dragnea. Vicepreședintele Curții, Iulian Dragomir, nu se mai regăsește în acest complet.

Dragomir n-a mai intrat în complet

Vicepreședintele Curții, Iulian Dragomir, nu se mai regăsește în acest complet. Completul 1 penal este constituit din judecătorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Șelaru, Simona Cristina Neniță, Francisca Maria Vasile și Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, în situații speciale, au fost aleși și judecători supleanți: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera șu Săndel Macavei.

Completul 2 penal este format din judecătorii: Lavinia Lefterache, Ionuț Matei, Aurel Gheorghe Ilie, Ioana Bogdan și Ștefan Pistol. Membrii supleanți sunt judecătorii: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Șerban și Iulian Dragomir.

Atât completul 1 cât și completul 2 vor fi prezidate de cel mai în vârstă judecător dintre cei trași la sorți.

La completul numărul 1 penal de 5 judecători se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea – apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, Sebastian Ghiță – dosarul privind intervențiile la vârful Poliției și Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari și cauza care-l privește pe secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

La completul numărul 2 penal se află dosarele lui Călin Popescu Tăriceanu privind mărturia mincinoasă, cel de luare de mită al fostului ministru de Interne Cristian David David, precum și dosarul de corupție al lui Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieștiului.

“Sper să se sfârșească epopeea completurilor de 5 judecători, dar sincer am dubii privind acest aspect”, a declarat Cristina Tarcea, președintele Curții Supreme, după tragerea la sorți.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele