Liviu Dragnea e nemulțumit de Tudorel Toader și Viorica Dăncilă și nu mai controlează în totalitate Guvernul

137
3 minute de lectură

Liviu Dragnea recunoaște indirect că miercuri a așteptat cu sufletul la gură ordonanțele de urgență care urmau să-l scape de problemele din Justiție, dar și faptul că nu mai are niciun control asupra Vioricăi Dăncilă și Tudorel Toader.

„În ceea ce privește ordonanțele, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam un fel de teatru. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care țipau, amenințau și urlau ca nu cumva să dați nu știu ce ordonanță. Îi vedeam și pe ai noștri de la Guvern. Și ei țipau și strigau: cum vă permiteți să ne spuneți nouă asta. Și unii și alții știau că nu se vor da ordonanțe. Pentru cine acest teatru?”, a spus liderul PSD aflat în campanie electorală în județul Călărași.

Liviu Dragnea s-a arătat extrem de nemulțumit de Tudorel Toader și l-a amenințat subtil, dar nu-l poate demite pentru că, într-o astfel de situație, Klaus Iohannis va refuza numirea unei persoane apropiate de liderul PSD în această funcție.

Mai mult, a transferat responsabilitatea demiterii ministrului de Justiție către Viorica Dăncilă.

“Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Să înceteze cu atitudinea asta. Intenția era să intre în dezbatere din ianuarie și să discutăm trei luni și a tot anunțat că va da ordonanțe. Și nu le-a dat și cred că nu are intenția să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR. A fost greșeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanțe”, a declarat Liviu Dragnea, la Călărași, citat de Mediafax.

Președintele PSD s-a arătat dezamăgit și de premierul Viorica Dăncilă: ”Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile, Parlamaentul să își urmeze cursusl. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare. Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Liviu Dragnea a evitat să dea un răspuns direct la întrebarea dacă vrea demisia lui Toader: “Nu mă interesează… Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite… Aici doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea să îl mențină, vrea să nu îl mențină, e apanajul ei”, a declarat acesta.

Ieșirea lui Liviu Dragnea e cea a unui lider politic care pare că și-a pierdut speranța, ajungând într-un anumit blocaj. Nu mai controlează Guvernul, nu-l mai poate stânjeni pe președintele Iohannis, iar partidul său s-a prăbușit în sondaje.

Reacția fără precedent a oficialilor Uniunii Europene l-a dezorientat rău pe liderul PSD. Acesta, pare că pentru prima oară, a realizat că nu poate trece peste voința instituțiilor europene.

Comisia Eurupeană, prin reprezentanții săi, a transmis Guvernului României un mesaj extrem de clar: nu dați ordonanțe, nu mai modificați Legile Justiției pentru că declanșăm Articolul 7 și procedura de infrigment care va duce, în urma deciziei Curții Europene de Justiție, la anularea întregii legislații toxice promovate de PSD și de ALDE, exact cum s-a întâmplat în Polonia.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele