Londra, o capitală regală

66
5 minute de lectură

Una dintre cele mai vizitate capitale ale lumii este, fără îndoiala, Londra. Este un spațiu urban surprinzător pentru turiștii de toate vârstele și naționalitățile. Indiferent că ești la prima sau la a zecea vizită, Londra este un loc care are atâtea de oferit, încât nu poți spune niciodată că nu ți-ai mai dori să ajungi aici, și asta pentru că este un oraș care are viață, mereu animat și mereu călduros și primitor, fără nicio aluzie la vremea mai puțin plăcută, indiferent de anotimp.

Aici puteți găsi parcuri și locuri de agrement extrem de frumoase, unde plimbările pot fi o adevărată oază de relaxare. Hyde Park este de departe cel mai cunoscut parc și, în același timp, unul dintre cele mai mari, cu o adevărată semnificație istorică, fiind cel care a găzduit numeroase demonstrații și proteste. Colțul oratorului este în continuare ocupat de dezbateri, dar și de nenumărate evenimente artistice în fiecare săptămână. Pentru cei care caută liniște și relaxare chiar în inima orașului, parcul este locul ideal, căci puteți să vă pierdeți ore în șir citind în șezlongurile de pe malul lacului, în timp ce admirați o frumoasă faună. 

Un obiectiv turistic emblematic este London Eye, roata gigantică din care ai o priveliște splendidă asupra orașului. Pe timp de noapte, este luminată în culorile anotimpului și este locul unde se pot admira focurile de artificii de Anul Nou. Cei care vin aici pot opta pentru o croazieră pe Tamisa, de-a lungul căreia vor observa unele dintre renumitele obiective turistice ale Londrei, de la Tower Brige până la House of Parliament. 

Pentru turiștii doritori de concerte live, Londra are o multitudine de oferte, dintre care cea mai cunoscută scenă este Brixton Academy, care inițial, în 1929, a fost un teatru și un cinematograf denumite Astoria. Cincizeci de ani mai târziu, locul a devenit „Academie” și acum găzduiește unele dintre cele mai mari concerte pop și rock din lume. Dintre artiștii renumiți care au concertat aici, îi putem aminti pe Sex Pistols, Madonna și chiar pe The Smiths. 

Picadilly Circus este piața frumos luminată, cu imense ecrane unde rulează diverse reclame, și este unul dintre locurile comerciale Londrei. De aici, puteți ajunge ușor la unele dintre cele mai mari teatre și cluburi de noapte, iar statuia lui Eros din centru este unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Dacă planificați o zi pentru cumpărături, nu ocoliți Oxford Street, unde aveți de unde alege dintre peste două sute de magazine și unde vă veți pierde, la propriu, printre sutele de mii de vizitatori.

Însă poate cel mai cunoscut magazin de aici este Harrods, care se evidențiază prin faimoasele sale magazine de elită. Totul este extrem de bine ales aici, iar interioarele sale opulente te duc cu gândul înspre o lume unde doar luxul este cheia.

Un alt loc celebru care trebuie vizitat în această frumoasă capitală este Buckingham Palace, palatul al familiei regale încă din 1837. Câteva dintre cele peste 700 de camere sunt deschise publicului, însă mult mai căutată aici este schimbarea gărzilor, un eveniment privit de mii de oameni, de-a lungul unei zile. Acum, Palatul găzduiește nenumărate evenimente și ceremonii. Peste 50.000 de oameni îl vizitează în fiecare an fie ca invitați ai minunatelor banchete, cine, recepții, fie la petreceri în aer liber. 

Unul dintre aceste evenimente s-a desfășurat în 2013, când regina a găzduit o recepție pentru a celebra comunitatea, tineretul și educația, la care au participat 350 de invitați din instituții academice din întreaga lume și care a inclus o interpretare a Orchestrei de Tineret a Commonwealth-ului. Mai recent, în 2015, suverana a găzduit o recepție pentru jucătorii, organizatorii și suporterii Cupei Mondiale de Rugby. Palatul Buckingham este adesea un punct focal pentru sărbătorile și comemorările naționale. 

Un alt mare punct de atracție în Londra este Westminster Abbey, un adevărat punct cardinal pentru istoria britanică. În fiecare an, peste un milion de vizitatori vin să exploreze această minunată clădire care, de 700 de ani, este biserica încoronării din Anglia. Această frumoasă biserică gotică este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, unde pot fi admirate picturi, vitralii și alte artefacte religioase, Westminster Abbey deținând cea mai importantă colecție de sculptură monumentală din Marea Britanie.

În 2011, catedrala a găzduit ceremonia nunții dintre Prințul William și Kate Middleton, fiind considerată biserica încoronării din vremea lui William Cuceritorul, în 1066. 

Tot aici, sunt 450 de morminte ale marilor nume britanice, precum Charles Dickens, Geoffrey Chaucer, Dr. Samuel Johnson, Charles Darwin, dar și impresionante monumente, de la cel al Fecioarei Maria, care îl ține în brațe pe pruncul Iisus, până la Mormântul soldatului necunoscut. 

Un alt mare punct cultural al Londrei este Baker Street, cunoscută ca strada unde a trăit detectivul lui Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes. Astăzi, aici se poate găsi Muzeul Sherlock Holmes, în apropierea stației de metrou.

Madame Tussauds, cel mai cunoscut muzeu de ceară, se află în imediata apropiere. Îl puteți vizita și aveți posibilitatea să faceți poze cu celebritățile dvs. preferate.

Toate acestea sunt doar câteva dintre frumusețile Londrei, ce pot fi explorate atât la pas, cât și făcând o plimbare în celebrele autobuze double decker. E o capitală ce merită explorată, iar pentru cei dornici de aventură, o săptămână nu este nici pe departe de ajuns pentru a intra în atmosfera locului. 

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele