Ludovic Orban anunță că va face plângere penală împotriva lui Meleșcanu

164
2 minute de lectură

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că va depune luni o plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, din cauza cozilor uriașe la care sunt nevoiți să stea românii din diaspora care vor să voteze la europarlamentare și la referendum.

”REVOLTATOR Din nou ii umilesc pe fratii, surorile, parintii, copiii nostri, prietenii nostri din diaspora. Nu ii vom ierta! Maine depunem plangere penala impotriva ministrului afacerilor externe”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, președintele PNL a declarat:

Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi împotriva celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diaspora. Este revoltător, strigător la cer, cum sunt umiliţi românii, fraţii noştri din diaspora. Este revoltător că, după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul şi MAE au premeditat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora. Toată lumea ştia că există o intenţie de prezenţă la vot masivă în toate ţările în care sunt români plecaţi la muncă în străinătate, în care sunt comunităţi de români. MAE a refuzat practic orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare. Chiar şi în condiţiile în care s-a mărit puţin numărul de secţii, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele