Ludovic Orban către PSD: „O să vă bătem!”

87
2 minute de lectură
Surse foto: Facebook

Ședința Parlamentului, convocat în sesiune extraordinară, în care Guvernul și-a angajat răspunderea pe legea alegerii primarilor în două tururi a fost una fulger.

Premierul Ludovic Orban a explicat rapid care sunt motivele pentru care Guvernul a recurs la angajarea răspunderii și s-a enervat pe măsură ce discursul se apropia de final. La sfârșit, i-a acuzat pe persediști că blochează legea, dar le-a promis că la alegerile din acest an „o să vă bătem”.

Orban a afirmat că 80% dintre cetățeni nu sunt mulțumiți de primarul comunității lor. Asta i-ar include și pe cei de la PNL, deoarece după PSD, liberalii au cei mai mulți primari.

„Chiar dacă numărul cetățenilor nemulțumiți de gestionarea comunității depășește procentul de 70%, sau chiar dacă 80% din cetățeni au fost nemulțumiți, n-au putut să schimbe primarul”, a afirmat premierul.

Orban susține că dacă rămâne sistemul actual, cetățenii nu pot schimba primarul desi sunt nemulțumiți de el.

„Guvernul pe care îl conduc a luat decizia de a-și angaja răspunerea în fața Parlamentul pentru modificarea legii alegerilor locale, astfel încât să permitem cetățenilor să-și aleagă primarii ptrintr-un sistem de alegeri care să confere legitimitate primarilor, anume prin 50 %+1 din alegătorii care-și exercită dreptul de vot. Acest mecanism de vot e unul care cred că nu conferă un drept deplin cetățenilor dintr-o comunitate locală de a alege un primar care să aibă elgitimitate pentru a conduce destinele comunității. Acest sistem restrânge dreptul cetățenilor nemulțumiți dintr-o comunitate locală de a schimba un primar care nu și-a făcut treaba, care nu și-a respectat promisiunile electorale”, a declarat Orban de la tribuna Parlamentului.

PSD a anunțat că dacă Guvernul își angajează răspunderea pe acest proiect va depune moțiune de cenzură. Demersul social-democraților este sprijinit de UDMR.

Președintele interimar al PSD a anunțat, imediat după ședință, că moțiunea de cenzură va fi depusă joi. Pe lângă UDMR, moțiunea va fi votată și de parlamentarii din Forța Națională, dar și alții, spune Ciolacu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele