Ludovic Orban, felicitat de lideri europeni

44
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Lideri europeni l-au felicitat , marți, pe noul premier al României, Ludovic Orban, printre care președinții în exercițiu ai Comisiei Europene și Consiliului European, Jean- Claude Juncker, respectiv Donald Tusk, precum și prim-ministrul Ungariei, Victor Orban, informează presa internațională.

Jean-Claude Juncker l-a felicitat pe noul prim-ministru al României, Ludovic Orban, a anunţat marţi Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, în conferinţa de presă cotidiană, conform Agerpres.

„Sunt convins că spiritul de la Sibiu şi dorinţa dumneavoastră pentru o Europă mai puternică acasă şi peste hotare vor continua să inspire acţiunile viitoare“, a declarat Jean-Claude Juncker, potrivit sursei citate.

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Donald Tusk, i-a trimis marţi o scrisoare de felicitare liderului PNL pentru numirea în funcţia de prim-ministru al României, spunând că se bazează pe „rolul pozitiv“ al guvernului său în „sprijinul interesului şi unităţii europene“.

“Îl felicit pe Ludovic Orban pentru numirea sa ca prim-ministru al României. Contez pe rolul pozitiv al guvernului său în sprijinul interesului şi unităţii europene”, a scris Tusk pe contul său de Twitter, în engleză şi română.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a trimis, de asemenea, o scrisoare de felicitare lui Ludovic Orban pentru numirea în funcţia de prim-ministru al României, relatează MTI, citat de Agerpres.

„Pot să vă asigur că Ungaria este pregătită să coopereze cu noul guvern român în spiritul respectului reciproc şi al intereselor celor două naţiuni“, a declarat premierul ungar.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele