Macron exclude dialogul cu reprezentanţii mişcării „Vestele galbene“

Foto: Getty Images

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a exclus astăzi posibilitatea dialogului cu reprezentanţii mişcării de protest „Vestele galbene“ după violenţele produse sâmbătă la Paris, relatează Mediafax.

„Situaţia demonstrează că există un nucleu dur de 40.000-50.000 de persoane şi că singura reacţie posibilă este una de securitate“, a declarat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a subliniat că este „foarte hotărât“ să oprească violenţele. „Dialogul nu este posibil cu un nucleu dur şi extremist“, a subliniat Macron.

Cel puţin 151 de persoane au fost reţinute în urma protestelor violente desfăşurate sâmbătă în capitala Franţei. Premierul Edouard Philippe a dat asigurări că ordinea va fi restabilită.

În cursul confruntărilor au fost răniţi 42 de protestatari şi 18 membri ai forţelor de ordine.

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.