MAE: Memorandumul SUA-România evidențiază importanța protejării rețelelor de comunicații electronice

39
2 minute de lectură

Ministerul de Externe a precizat, la solicitarea Mediafax, că memorandumul între România și SUA privind tehnologia 5G a fost semnat de către ambasadorul României la Washington George Maior și ambasadorul SUA la București. MAE nu a oferit însă detalii despre conținutul și prevederile documentului.

Ministerul adaugă că documentul este un pas important în vederea unei abordări comune în ceea ce privește tehnologia 5G.

„Memorandumul semnat de către ambasadorul României la Washington și ambasadorul SUA la București, conform uzanțelor, la 20 august 2019, la Washington, reprezintă o expresie a interesului comun al Guvernului României și Guvernului SUA de a aprofunda Parteneriatul Strategic pe toate dimensiunile sale, inclusiv tehnologia 5G. Memorandumul reprezintă un pas important în vederea elaborării unei abordări comune construite pe baza concurenței echitabile, a transparenței și a respectului față de lege”, au transmis reprezentanții MAE, în urma unei solicitări Mediafax.

MAE mai afirmă că memorandumul „evidențiază importanța protejării rețelelor de comunicații electronice împotriva accesului neautorizat sau împotriva interferențelor și recomandă o evaluare riguroasă a furnizorilor pentru asigurarea deplină a securității implementării tehnologiei 5G”.

De asemenea, potrivit sursei citate, „memorandumul se aliniază Propunerilor de la Praga privind securitatea rețelelor electronice aferente tehnologiei 5G. Informații suplimentare cu privire la securitatea tehnologiei rețelelor celulare wireless (5G), pot fi furnizate de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale”.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe nu a furnizat textul și prevederile detaliate ale memorandumului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după întâlnirea marți cu omologul său american, Donald Trump, că, în cadrul vizitei la Washington, a fost semnat un memorandum de înţelegere între guvernele României şi SUA referitor la tehnologia 5G.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele