MAI face cercetări după ce o angajată a depus plângere în care acuză un superior de hărțuire sexuală

34
1 minut de lectură
Sursa: Wikipedia

Ministerul de Interne precizează că un angajat al instituției este cercetat disciplinar după ce o subalternă a depus o plângere penală în care îl acuză pe acesta de hărțuire sexuală și de șantaj, potrivit Mediafax.

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind o situație de pretinsă hărțuire sexuală și șantaj între doi salariați ai Ministerului Afacerilor Interne, vă confirmăm că există o plângere penală privind faptele menționate”, a precizat Ministerul de Interne într-un răspuns la solicitarea Mediafax.

Ministerul Afacerilor Interne anunță că va sprijini organele de anchetă pentru clarificarea situației și pentru aflarea adevărului.

„Totodată, vă informăm că, în scop preventiv, la nivelul structurilor din care cei doi fac parte s-au dispus măsuri în consecință. De asemenea, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de persoana reclamată”, mai precizează sursa citată.

Precizările vin după ce, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora un angajat din Ministerul de Interne ar fi agresat sexual o subalternă și ar fi șantajat-o să îi accepte avansurile. Femeia a depus plângere pe numele superiorului său.

Potrivit unor surse apropiate cazului, angajata nu era în subordinea directă a bărbatului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele