Mai mult armament rusesc pe Bosfor. Erdogan dorește să continue cooperarea cu Rusia în domeniul apărării

49
2 minute de lectură
Foto: Getty Images

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia dorește să continue cooperarea cu Rusia în domeniul apărării, inclusiv în ceea ce privește achiziția unor aeronave de vânătoare, relatează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Declarațiile președintelui turc au fost făcute în urma unei întâlniri cu omologul său rus Vladimir Putin în Moscova.

„Facem pași pozitivi în industria de apărare, prin începerea livrării sistemelor S-400”, a declarat Erdogan.

„În cadrul întâlnirii de azi am avut ocazia să discutăm următorii pași în mai multe sectoare ale industriei de apărare”, a adăugat președintele turc.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a discutat cu Erdogan despre o posibilă cooperare cu Rusia pentru achiziția unor aeronave multirol SU-35.

„În opinia mea, am atras atenția partenerilor turci, nu doar din punct de vedere al achizițiilor, ci și din punct de vedere al unei producții comune”, a transmis Vladimir Putin.

Prima livrare a componentelor sistemelor S-400 a ajuns în Ankara în luna iunie, în pofida amenințărilor primite din partea Statelor Unite privind impunerea de sancțiuni.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO.

Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele