Mai mult de jumătate dintre români îl regretă pe Ceaușescu

Cei mai mulți dintre ei au sub 20 de ani

294
1 minut de lectură

64,3% dintre români au o părere bună despre Nicolae Ceaușescu, fostul lider comunist executat pe 25 decembrie de cei care au preluat puterea în stat, arată un sondaj realizat de Institutul de Studii Sociale (ISOGEP).

Surpriza acestui sondaj e dată însă de faptul că 45% dintre cei care au o părere bună nu au trăit nici măcar o zi în perioada în care Ceaușescu a condus România, pentru că au sub 20 de ani.

În coada clasamentului se află Ion Iliescu, creditat cu tot atâtea opinii negative cu cât e creditat Ceaușescu în cele pozitive.

Pe locul doi în preferințele respondenților se află Klaus Iohannis, Traian Băsescu pe locul trei iar Emil Constantinescu pe locul patru.

Cercetarea a fost efectuată la nivel naţional pe un eşantion probabilistic aleator, multistratificat, de 1.065 de respondenţi. Interviurile s-au realizat în perioada 15 noiembrie – 6 decembrie 2018 la domiciliul subiecţilor, selectaţi aleator prin pas statistic. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia în vârstă de peste 18 ani din România, cu o eroare maximă de +/-3 %, la un nivel de încredere de 95%.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele