Maia Sandu: Unirea Rep. Moldova cu România, temă de speculă politică

290
2 minute de lectură

Șefa Executivului de la Chișinău, Maia Sandu, a declarat, într-un interviu pentru agenția rusă de știri Tass, că de multe ori politicienii speculează tema unirii între Republica Moldova și România, iar acest fapt duce la divizarea societăţii, informează site-ul postului Publika.md, potrivit Mediafax.

„Cu România ne uneşte o istorie, cultură, avem relaţii de rudenie. În ceea ce ţine de unirea celor două ţări, de multe ori politicienii speculează pe seama acestui subiect, iar acest fapt duce la divizarea societăţii”, a afirmat Maia Sandu după ce a fost întrebată de jurnaliştii de la TASS despre unirea Republicii Moldova cu România.

Postul Publika.md aminteşte că în 2016, în cadrul unei emisiuni, Maia Sandu a declarat că „Dacă ar avea loc un referendum pentru Unire, aş vota « Da»”.

În ceea ce privește trupele ruse staționate în regiunea transnistreană, premierul a subliniat că niciun Guvern de la Chișinău nu va fi vreodată de acord cu prezența trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova.

„Potrivit constituției, Moldova este o țară neutră. Prezența pe teritoriul nostru a Grupului operativ al trupelor ruse (GOTR) contravine și legilor și voinței guvernului țării. Niciun guvern moldovean, nici în trecut şi nici în viitor, nu a fost şi nu va fi de acord cu prezenţa lor”, a spus Maia Sandu.

Premierul Republicii Moldova a mai anunțat că va efectua o vizită la Moscova, în luna septembrie, dând curs invitației lansate de omologul său rus, Dmitri Medvedev. Pe agenda vizitei la Moscova vor fi subiecte ca relațiile comerciale, în special privind livrarea de gaze naturale, chestiunea transnistreană și problema spălării de bani.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele