Maimuțele de la Taj Mahal ar putea perturba vizita lui Trump

20
2 minute de lectură
Foto: David Sivyer/Flickr

Cu ocazia vizitei președintelui american, poliția din India s-a înarmat cu praștii, de teama că macacii de lângă Taj Mahal l-ar putea ataca pe Donald Trump, potrivit Huffington Post.

Printre măsurile luate de autoritățile din Ahmedabad, Gujarat, se numără adunarea de pe străzi a câinilor vagabonzi, a pisicilor şi a maimuţelor fără stăpân, montarea unor steaguri americane, precum și construirea unui zid de 500 de metri care va ascunde un cartier sărac.

„Când oamenii importanţi trec pe acest drum pe noi ne ascund. Dacă tot dau atât de mulţi bani pentru acest zid, de ce nu ajută comunitatea noastră, să creeze condiţii de trai mai bune? Şi nu a fost totul. 45 de familii care locuiau în apropierea stadionului pe care va vorbi Trump au fost evacuate. La fel au păţit şi vânzătorii ambulanţi”, a declarat Keshi Saranyia, o locuitoare din cartierul sărac.

Zidul este pictat cu mesaje despre prietenia eternă dintre India şi Statele Unite, precum și cu portrete ale lui Trump și Narendra Modi.

„Cea mai mare democraţie a lumii se întâlneşte cu cea mai veche democraţie a lumii”, precizează unul dintre slogane.

Vizita președintelui american are loc în contextul în care regimul Modi caută aprobare pe scena geopolitică internațională, în urma criticilor față de situația din Kashmir.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele