Marea Britanie nu a transmis detalii despre 75.000 de infractori străini de pe teritoriul său

50
1 minut de lectură
Foto: Pixabay

Recent, a fost dezvăluit faptul că, timp de cinci ani, Marea Britanie nu a reușit să transmită detalii despre 75.000 de infractori străini, dintre cei aflați pe teritoriul său, în statele din Uniunea Europeană, ascunzând acest fapt pentru a nu își afecta reputația în cadrul Blocului comunitar, informează The Guardian, preluat de Mediafax.

Eroarea care a dus la acest scandal a rămas nedetectată timp de cinci ani, timp în care una dintre trei alerte privind infractori străini nu a ajuns la statele membre UE. Autoritățile țărilor europene nu au fost informate cu privire la infracțiunile comise, la sentințele date de tribunalele britanice sau la riscul pe care îl prezintă cei acuzați pentru public.

Din această cauză, infractorii ar fi putut călători înapoi în țările lor fără o notificare către autoritățile locale. În acest context, un membru senior al Parlamentului European a avertizat că o anchetă desfășurată de Bruxelles este inevitabilă.

Dezvăluirea a fost făcută în urma unor negocieri cu Uniunea Europeană privind viitoarele relații de securitate. Un oficial european a declarat că încrederea Uniunii Europene în Marea Britanie va scădea în urma acestui scandal.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele