Martin Scorsese despre filmele Marvel: „Acesta nu este cinema“

38
2 minute de lectură

Veteranul regizor american Martin Scorsese compară filmele din universul Marvel, o franciză cinematografică ce valorează miliarde de dolari, cu parcurile tematice şi spune că acestea nu reprezintă cinematografia, potrivit Variety.

„Nu le vizionez. Am încercat. Dar acesta nu este cinema“, a comentat Scorsese, într-un interviu acordat revistei Empire.

„Sincer, cel mai bine mi se pare că seamănă cu parcurile tematice, indiferent de cât de bine sunt realizate şi de cât de bine joacă actorii, în circumstanţele date. Nu este cinematografia oamenilor care încearcă să transmită altora experienţe psihologice, emoţionale“, a explicat regizorul.

Comentariile sale au fost însă criticate de regizori precum James Gunn, autorul francizei „Guardians of the Galaxy“ („Gardienii Galaxiei“), şi Joss Whedon, care a realizat două filme din seria „Avengers“ („Răzbunătorii“).

„Am fost revoltat când oamenii au boicotat «The Last Temptation of Christ» («Ultima ispită a Lui Iisus») fără să fi văzut filmul. Sunt întristat că el îmi judecă acum filmele în acelaşi mod“, a scris James Gunn pe Twitter, adăugând că abia aşteaptă să vadă cel mai nou lungmetraj al lui Scorsese, „The Irishman“.

Unul dintre lungmetrajele Marvel, „Avengers: Endgame“, de Anthony și Joe Russo, a devenit anul acesta lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie – 2,796 miliarde de dolari.

Regizorul unor filme precum „Mean Streets“, „Taxi Driver“ – premiat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, în 1976 -, „Raging Bull“, „Goodfellas“ și „Casino“, Martin Scorsese a fost nominalizat de 12 ori la premiile Oscar și a câștigat trofeul Academiei americane pentru lungmetrajul „The Departed“.

Cel mai recent film al său, „The Irishman“, cu Robert De Niro şi Al Pacino, printre alţii, va fi lansat pe platforma online Netflix. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele