Măsurile luate de NATO vor fi urmate de un răspuns al Rusiei – oficial de la Moscova

92
1 minut de lectură

Moscova va răspunde măsurilor care urmează să fie adoptate de NATO după decizia Rusiei de a suspenda Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat în 1987, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, relatează Reuters, preluată de Mediafax

Miniștrii Apărării din NATO urmează să discute miercuri despre ce măsuri vor adopta în cazul în care Moscova va păstra un sistem de rachete despre care SUA consideră că va permite o serie de atacuri asupra Europei.

Preşedintele Vladimir Putin a semnat, în martie, un decret care prevede suspendarea participării Rusiei la Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), după decizia similară a Statelor Unite.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987. Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

Citiți și: VIDEO INTERVIU Ambasadoarea SUA la NATO: Sunt ultimele ceasuri în care Rusia poate distruge rachetele pe care le-a produs încălcând Tratatul

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele