Matteo Renzi o propune pe Angela Merkel preşedinte al Consiliului European

47
Foto: Getty Images/Guliver
1 minut de lectură

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel (foto), ar fi cel mai bun candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European, consideră fostul premier italian Matteo Renzi, citat de Mediafax.

În timp ce exercita funcția de premier, Renzi a avut mai multe dispute cu Angela Merkel pe temele gestionării imigrației și a politicilor fiscale. Cu toate acestea, într-o carte publicată astăzi, cu titlul „O altă direcție“, politicianul italian consideră că Merkel ar fi cel mai potrivit candidat pentru funcția de președinte al Consiliului European sau pentru cea de Înalt reprezentant al UE pentru Afaceri Externe.

„Este de dorit ca un lider precum Angela Merkel să-și poată oferi în continuare serviciile Europei într-o altă funcție. Merkel ar fi cu certitudine o persoană potrivită pentru a coordona politica externă, dar și pentru funcția de președinte al Consiliului European“, consideră Matteo Renzi.

Donald Tusk ocupă în prezent funcția de președinte al Consiliului European, în timp ce Federica Mogherini deține postul de Înalt reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate.

Angela Merkel a renunţat la postul de preşedinte al partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei după expirarea celui actual, în 2021.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele