Prințul Philip nu va fi pus sub acuzare, după accidentul rutier din 17 ianuarie

Prințul Philip nu va fi pus sub acuzare pentru accidentul rutier în care a fost implicat, soldat cu rănirea a două femei, la 17 ianuarie, au anunțat astăzi procurorii britanici, citați de USA Today.

Decizia a fost luată la câteva zile după ce Palatul Buckingham a anunțat că Ducele de Edinburgh, în vârstă de 97 de ani, a decis să-și predea autorităților permisul de conducere.

La 17 ianuarie, Prințul Philip conducea un autoturism Land Rover, în apropierea domeniului regal de la Sandringham, din estul Angliei, când a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Prințul a avut nevoie de ajutor pentru a ieși din vehiculul care s-a răsturnat pe o parte, însă a scăpat nevătămat din incident. Două femei care se aflau în celălalt autoturism au fost rănite ușor. Atât Philip, cât și șoferița din celălalt vehicul au trecut testul alcoolemiei.

„Am luat în calcul toate circumstanțele în acest caz, inclusiv gradul de culpabilitate, vârsta șoferului și faptul că și-a predat voluntar permisul de conducere“, a explicat Chris Long, reprezentant al Serviciului Juridic al Coroanei. „Am luat decizia că punerea sub acuzare nu este în interesul public “, a adăugat el.

Comentarii