Meleșcanu, după ce ALDE i-a retras sprijinul: Nu există niciun fel de vinovăție

39
1 minut de lectură

Teodor Meleșcanu a reacționat, luni, după ce ALDE i-a retras sprijinul politic. El a afirmat că respectă decizia și așteaptă hotărârea de remaniere a premierului Viorica Dăncilă, însă nu are niciun fel de vinovăție cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare, transmite Mediafax.

„Biroul Politic al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru poziția mea de ministru al afacerilor externe, în contextul percepției publice negative cu privire la modul de desfășurare al alegerilor din străinătate pentru Parlamentul European (26 mai 2019). Bineînțeles că voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic din partea Biroului Politic al ALDE și aștept hotărârea de remaniere a doamnei Prim-Ministru. În același timp, subliniez că nu există niciun fel de vinovăție, singurele aspecte pe care mi le asum fiind dublarea numărului secțiilor de votare și respectarea prevederilor legale (Legea Nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European), care ar fi trebuit aduse la zi de către Parlament”, a scris Teodor Meleșcanu, pe Facebook.

ALDE a decis, luni, retragerea sprijinului politic lui Teodor Meleșcanu și înlocuirea acestuia la Ministerul de Externe cu Ramona Mănescu.

Modificarea a fost confirmată și de premierul Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele