Meleşcanu nu putea fi propus președintele Senatului din partea PSD, motivează CCR

25
1 minut de lectură
Foto: Bogdan Cristel

CCR a motivat decizia de a declara neconstituțională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcția de președinte al Senatului prin faptul că PSD nu putea propune un senator din alt grup, potrivit Mediafax.

Teodor Meleşcanu nu putea fi propus ca şef al Senatului din partea PSD, deoarece făcea parte grupul parlamentar ALDE în timp ce propunerea sa la a doua funcție în stat a venit din partea social-democraților, se arată în motivarea decizie Curții Constituționale a României din 22 ianuarie.

Judecătorii Curții Constituționale au decis că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

După decizia judecătorilor constituționali de a admite sesizarea de neconstituționalitate a alegerii sale la șefia Senatului, Meleșcanu a demisionat din funcție înainte de publicare motivării.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, cu susținerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele