Merkel, pentru prima oară la Auschwitz

75
1 minut de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Angela Merkel a vizitat lagărul de exterminare Auschwitz, din Polonia, pentru prima oară în cei 14 ani de când deține funcția de cancelar al Germaniei.

Oficialul german participă la o ceremonie alături de un supraviețuitor al lagărului și de premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

Vizita are loc pe fondul unei creșteri a antisemitismului în Germania, precum și în perspectiva celei de a 75-a aniversări a eliberării lagărului.

Regimul nazist a ucis aproximativ 1,1 milioane de oameni, majoritatea evrei, la Auschwitz-Birkenau. Merkel a fost fotografiată trecând pe sub celebra inscripție „Arbeit macht frei“ („Munca te eliberează“), instalată deasupra porții.

Cancelarul a ținut un moment de reculegere la așa-numitul Zid Negru, unde mii de prizonieri au fost executați, înainte de a merge în zona Birkenau (parte a complexului de lagăre), unde a ținut un discurs.

„A ne aminti de aceste crime constituie o responsabilitate eternă. Este o responsabilitate inseparabilă de țara noastră. A fi conștienți de această responsabilitate este parte a identității noastre naționale“, a spus Merkel. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele