Mesaje anti-imigrație, în manualele școlare din Ungaria

36
1 minut de lectură

Guvernul ungar este tot mai implicat într-o campanie de modificare a conținutului manualelor școlare, fapt ce provoacă nemulțumiri majore în rândul profesorilor. Opinia anti-imigrație a Guvernului de la Budapesta este clar exprimată într-un manual de istorie de liceu, informează CNN.

Capitolul despre multiculturalism se deschide cu o fotografie ce înfățișează un grup de refugiați campați în apropierea unei gări din Budapesta. Alături de imagine se poate citi o cuvântare a premierului Viktor Orban despre efectele negative ale imigrației. „Considerăm faptul că Ungaria este țară omogenă drept o valoare națională“, a spus premierul ungar.

Manualele sunt una dintre intervențiile controversate ale Guvernului în sistemul de învățământ din Ungaria. Criticii spun că noile manuale sunt parte a unei cruciade cu menirea de a modifica sistemul de învățământ, dar și întreaga țară, după imaginea naționalistă și creștină a Partidului Fidesz, al lui Orban. De asemenea, Guvernul a oprit mai multe programe universitare ce nu se încadrează în valorile conservatoare ale Executivului de la Budapesta.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele