Mii de clădiri lipsesc din evidența administrației publice bucureștene

În București, sunt mii de clădiri pe care administrația publică nu le are în evidență, afirmă Nicușor Dan, într-o postare pe contul său de Facebook.

”De exemplu, pentru faimoasa clădire din Visarion 8, situată pe principala stradă a Bucureștiului, Lascăr Catargiu, Primăria Sectorului 1 nu știa cine este proprietarul, deși informația există la OCPI,” explică Nicușor Dan, activist civic, matematician, inițiator și fost președinte al partidului Uniunea Salvați România, și fondator al Asociației Salvați Bucureștiul.


Raportul Curții de Conturi pe 2017 menționează 870 de persoane fizice și juridice care nu și-au declarat clădirile construite, dobândite sau extinse. Paguba la bugetul local prin neperceperea taxelor este de 12 milioane lei.

”Asta e ceea ce au găsit ei, dar câte or fi în total,” se întreabă Nicușor Dan?

”Soluția este evidentă și vorbesc despre ea de ani de zile: finalizarea cadastrului Bucureștiului și unificarea informațiilor care țin de proprietate, urbanism, evidența populației, fiscalitate, utilități,” consideră fondatorul Asociației Salvați Bucureștiul.

Comentarii
Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.