Mii de persoane protestează în Rusia față de noile restricții privind internetul

95
1 minut de lectură

Mii de persoane au protestat astăzi la Moscova și în alte orașe din Rusia, față de noile restricții impuse în privința internetului, despre care unii consideră că vor duce la „cenzură totală“, informează Mediafax.

Manifestațiile au fost organizate după ce camera inferioară din Parlamentul rus a aprobat o lege care împiedică traficul de internet din Rusia să treacă prin servere din alte state.

Mișcarea a fost catalogată de critici ca fiind o tentativă de control a conținutului din online. Aproximativ 15.300 de persoane s-au strâns pentru a participa la manifestații.

Activiștii din opoziție au informat pe Twitter că 15 persoane au fost reținute. Poliția nu a făcut niciun anunț în acest sens.

Protestele de la Moscova, Voronej și Habarovsk au fost autoritzate, însă mai multe persoane protestează în Sankt Petersburg fără acordul autorităților.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele