Miniștrii care vor prelua interimatul, după plecarea ALDE de la guvernare

86
1 minut de lectură

Niculae Bădălău, Radu Oprea şi Ioan Deneş sunt cele trei persoane propuse pentru a prelua interimatul pentru ministerele Energiei, Relaţia cu Parlamentul şi Mediu, după ce ALDE a anunţat retragerea de la guvernare. Totodată, PSD a votat rămânerea la guvernare.

Ramona Mănescu, care deține funcția de ministru de externe în actualul guvern, din partea ALDE a decis că va rămâne pe această poziție, așa cum a anunțat, în ciuda faptului că, riscă să fie exclusă din partid.

De asemenea, luni, în prima zi de funcţionare a Senatului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu îşi va anunţa demisia oficială din funcţia de preşedinte al forului.

Aceste evenimente se petrec în contextul deciziei ALDE de a ieşi de la guvernare şi de a se alia cu Pro România.

“Coaliţia a funcţionat defectuos. Am încercat să credităm această guvernare pentru că am considerat că e nevoie de o anumită stabilitate politică şi nu am obiceiul să fac opoziţie în cadrul guvernului. De aceea am considerat să ne despărţim. Noi vom trece în opoziţie. Am renunţat la candidatura la prezidenţiale, pentru a nu se mai spune că intenţia de a părăsi coaliţia este legată de aceasta”, a mai spus liderul ALDE.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele