UPDATE Miniștrii Guvernului Orban, audiați în Parlament. Scandal la Comisia de Finanțe între Teodorovici și Cîțu

194
4 minute de lectură
Florin Cîțu la audierile din Parlament. Foto: Agerpres

Audierile candidaților propuși de PNL pentru a forma noul Guvern au început marți, la 9 dimineața, în Parlament. Nu au lipsit schimburile de replici și atacurile la persoană în cadrul audierilor maraton de la comisiile de specialitate. Florin Cîțu este primul ministru din cabinetul Orban care a primit aviz negativ.

UPDATE: Senatorului PNL Marcel Vela a primit aviz favorabil pentru fotoliul de ministru al Afacerilor Interne, cu primit 17 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”.

Citeste mai mult: adev.ro/q04kl7

UPDATE: Ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu, a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament. În total, au fost 14 voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”. Şase parlamentari s-au abţinut.

UPDATE: La ieșirea de la audieri, Florin Cîțu a declarat că discuția din sală a mers într-o direcție pe care nu și-o dorea. „Am cerut la început să fie o discuţie decentă, dar nu s-a putut. Când preşedintele executiv al PSD dă tonul acestui tip de dezbatere care nu ne face cinste, este clar că ceilalţi  nu au avut ce face decât să îl urmeze. A fost un vot politic. Cei de la PSD au spus că este negativ, eu cred că este politic. A fost 19 la 19. Am încercat să răspund la toate întrebările, chiar dacă unele nu îşi aveau sensul, dar şi acolo am răspuns. De asta a durat aşa mult audierea”, a spus Cîţu.

UPDATE: Ministrul nominalizat al Finanţelor, Florin Cîţu, a primit aviz negativ în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament, obţinând 19 voturi „împotrivă” şi 19 voturi „pentru”.

UPDATE: Audierea ministrului propus la Finanţe, senatorul liberal Florin Cîţu, a durat mai bine de două ore și a fost una foarte tensionată, cu schimburi dure de replici între Cîțu şi actualul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Spre exemplu, atunci când Cîţu a declarat că îşi asumă repatrierea aurului de la Moscova, Teodorovici i-a spus: „Băi Cîţule, nu poţi să vorbeşti şi tu cinci minute fără foi”. Ministrul Fondurilor Europene nu s-a oprit aici, el a mai spus în comisie: „Ludovic Orban nu-l ţine pe Florin Cîţu de poveşti, îl ţine de altceva”.

De asemenea, Teodorovici s-a adresat și unui parlamentar USR: „Tu de unde eşti? de la USR? Mânca-ţi-aş! Ia-l pe Barna şi duceţi-vă! Chiftelele vi le fac eu.”

Audierea Ministrului desemenat Florin Cîţu in Şedinţa comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 29 octombrie 2019

UPDATE: La ora 13:00 are loc audierea lui Nicolae Ciucă, ministrul propus la Apărare, iar la ora 14:00 este programată audierea lui Marcel Vela, propus la Interne. De asemenea, miniştrii propuşi la Agricultură şi Mediu, Adrian Oros şi Costel Alexe, vor fi audiați la comisiile de specialitate de la ora 15:00.

Ministrul propus la Sănătate, Victor Costache, care este implicat într-un caz de posibil malpraxis, a declarat în cadrul audierilor că își va da imediat demisia dacă va fi inculpat. „Dacă mi se va schimba calitatea în cea de suspect, îmi voi da imediat demisia. Înţeleg durerea familiei. Au fost doi medici de gardă, niciunul nu a modificat ora decesului”, a declarat Costache.

Ioan Marcel Boloş, ministrul propus la Fondurile Europene, a fost primul audiat și a reușit să opţină votul liderului Pro România Victor Ponta şi al vicepreşedintelui PSD Eugen Teodorovici.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunţa că a semnat acorduri şi înţelegeri cu grupul minorităţilor naţionale, cu PMP, USR, UDMR şi ALDE, având sprijinul pentru învestirea Guvernului, transmite news.ro. „Numeric, astăzi am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru situaţiile în care apar absenţe neaşteptate”, spunea el.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele