Ministrul Economiei: Cred într-o scădere a prețului la gazele naturale

14
2 minute de lectură

Luni, în urma ședinței de consultări cu grupul parlamentar al PNL, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că nu crede într-o creștere a prețului gazelor naturale, ci într-o scădere. El a spus că există stocuri în depozite, astfel încât oferta să fie mai mare decât cererea și prețul să fie mic, transmite Mediafax.

„Nu, am spus foarte clar (că nu va crește prețul gazelor – n.r). Nu cred într-o creștere a prețului la gazele naturale. Ba din contră, cred într-o scădere a prețului gazelor naturale, în special că a trecut acest vârf de iarnă, mai avem o lună, ați văzut, prețul nu a crescut, cum v-am asigurat”, a declarat Virgil Popescu, în urma consultărilor de lucru al grupului PNL.

Ministrul Economiei a explicat că vor rămâne stocuri de gaze naturale în depozite pe care operatorii vor vrea să le le vândă pentru a nu plăti taxa suplimentară de înmagazinare.

„Toată lumea spunea că odată cu abrogarea OUG 114 vom avea creștere de preț. Nu, nu a fost nicio creștere de preț și vă spun și de ce nu va crește prețul gazelor naturale după ieșirea din acestă iarnă. Pentru că avem în depozite stocuri foarte mari de gaze naturale, vom rămâne, în continuare, stocuri de gaze naturale în depozite. Operatorii care le au depozitate vor vrea să vândă pe piață acel stoc, pentru că dacă nu îl vor vinde și îl vor menține, vor plăti o taxă suplimentară, încă un an de zile, deci prețul va fi mult mai mare și va crește prețul și vor fi nevandabile. Deci vom avea un exces de gaz pe piață, începând cu martie-aprilie”, a explicat Popescu.

Virgil Popescu a reiterat că e convins că prețul va fi mai mic și piața de gaze naturale va fi inundată de gaze întrucât oferta va fi mai mare decât cererea.

Parlamentarii PNL și membrii Guvernului au început, luni, o serie de consultări de lucru, pentru a stabili un punct de vedere comun asupra inițiativelor legislative care vor intra în dezbatere în noua sesiune parlamentară.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele