Ministrul Finanțelor arată cu degetul spre PSD. „Am căutat sursa de finanțare. Nu am găsit-o. Nu există”

47
2 minute de lectură
Foto: Facebook

Declarațiile premierului Ludovic Orban, potrivit cărora există incertitudini privitoare la creșterea alocațiilor pentru copii și a pensiilor, au stârnit un imens scandal.

Opoziția a condamnat în cor Cabinetul Orban și politica liberalilor, dar în sprijinul prim-ministrului a sărit Florin Cîțu. Șeful Finanțelor explică de ce nu sunt bani și dă vina pe guvernul PSD, care a crescut pensiile, dar nu a indicat și sursa banilor.

„Premierul României a facut o declarație pe care o susțin 100%.

Dinamica creșterilor cheltuielilor cu asistența socială este condiționată, ca în orice țară din lume, de evoluția economiei și a încasărilor la buget. Mai ales în situația României unde 2/3 din cheltuieli curente sunt salarii și asistență socială.

În plus, dublarea alocațiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă in buget si este nevoie de resurse suplimentare – venituri mai mari decât cele bugetate și/sau reduceri de cheltuieli.

Din primul moment am căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor. Am căutat sursa de finanțare. Nu am găsit-o. Nu există. Am făcut la fel pentru amendamentul introdus in Parlament care dublează alocațiile. Nici acolo nu am gasit sursa de finanțare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiștilor care în disperarea de a-si salva imaginea sunt gata să arunce în aer România.

Guvernarea PNL este una RESPONSABILĂ.

Venim cu SOLUȚII atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cât si pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile și populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, a anunțat, duminică, Florin Cîțu pe Facebook.

Opoziția a catalogat Guvernul Orban drept iresponsabil.

Fostul ministru al Dezvoltării din Guvernul Dăncilă, deputatul Daniel Suciu a declarat că „totul a fost doar un scenariu prost să păcălească pe toată lumea în timp ce preocuparea lor a fost doar propriile scaune și numirile în funcții”.

Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt PRO România, spune că „PNL taie bani de la cele mai vulnerabile categorii și joacă viitorul acestora la ruleta rusească”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele