Reacții dure la anunțul premierului. „Guvernarea unei țări nu este o tiribombă!”

339
4 minute de lectură

Partidele de opoziție au reacționat imediat după ce premierul Ludovic Orban a făcut anunțul despre incertitudinea creșterii alocațiilor pentru copii și a pensiilor.

Fostul ministru al Dezvoltării din Guvernul Dăncilă, deputatul Daniel Suciu, a ripostat dur. „Guvernarea unei țări nu este o tiribombă! Ludovic Orban crede că este încă la bâlci sau e tot rapsodul care cântă la chitară versuri pentru Raluca Turcan. Exact așa se comportă, ca un menestrel neserios când vorbește despre milioane de români. Aflăm azi că majorarea pensiilor cu 40 % de la 1 septembrie nu va fi respectată, că alocațiile nu vor fi dublate. Totul a fost doar un scenariu prost să păcălească pe toată lumea în timp ce preocuparea lor a fost doar propriile scaune și numirile în funcții, unele de-a dreptul jenante. Toată această construcție este acompaniată de un veritabil cor al bocitoarelor în care Ludovic ne spune cum nu se poate guverna. Da, voi nu puteți guverna, voi doar vă lamentați și vă întreceți în populisme ieftine. Oamenii vor infrastructură, salarii, pensii și un nivel de trai decent și asta chiar într-un procent covârșitor. Ce le dați voi? Miniștri care ascultă ilegal pe la ușile sălilor de clasă, bani tăiați de la cele mai importante proiecte de infrastructură și multă, atât de multă vorbărie. Nimic concret! De aceea vreți anticipate, ca să nu vadă românii adevărata voastră față! PS-dacă vă așteptați să nu reacționăm la toate acestea și să nu vă spunem de la obraz că nu poți schimba legile electorale cu câteva luni înainte de alegeri, v-ați făcut calcule greșite!”, a scris Suciu, duminică pe Facebook. El a ilustrat postarea cu celebra fotografie în care liderul PNL se dă în leagăn.

Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt PRO România, spune că „PNL taie bani de la cele mai vulnerabile categorii și joacă viitorul acestora la ruleta rusească”.

Într-un comunicat transmis duminică, Podașcă vorbește despre promisiunile pe care Guvernul nu le onorează. „Una câte una, promisiunile lui Orban devin piatra de moară a executivului PNL. #GuvernareaFake nu doar că taie bani de la cele mai vulnerabile categorii, dar și joacă viitorul acestora la ruleta rusească. N-au bani pentru copii, n-au bani pentru bătrâni, au doar posturi călduțe pentru băieții de partid. Au făcut din dublarea alocațiilor un subiect de auto-victimizare, dând vina pe opoziție că le fură banii din buget, de parcă ar vorbi despre pușculița partidului, nu a statului. Au promis pensii mai mari, dar acum spun că n-au bani. Ar fi cazul să ne spună PNL spre ce altceva redirecționează fondurile prevăzute deja la buget în acest sens. Aceasta nu este o guvernare slabă, este o guvernare falsă, un atac la siguranța cetățenilor. Este cel mai mare exercițiu de lașitate al unui partid care nu și-a asumat nimic, ci joacă un teatru prost din care își imaginează că va ieși câștigător la urne, după eventuale anticipate”, se arată în documentul remis Reporter Global.

Duminică, premierul a explicat într-un interviu acordat Hotnews, că alocațiile pentru copii vor fi dublate, conform prevederilor legii promulgate de președintele Klaus Iohannis, când și doar dacă se vor găsi bani. Nici în ceea ce privește pensiile, nu există garanții că vor crește de la 1 septembrie, a afirmat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele