Ministrul Sănătății: S-a creat, pe aeroporturi, o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China

12
2 minute de lectură

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că s-a creat, pe aeroporturile internaționale, o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi. Toți călătorii care vin din China primesc chestionare și sunt sfătuiți să sune la 112, transmite Mediafax.

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a declarat Victor Costache.

Ministrul a vizitat unitatea din Institutul „Matei Balș” unde pot fi tratați pacienții cu coronavirus, dacă vom avea și în România cazuri. De asemenea, se dorește să fie identificate și alte centre, pe lângă București.

„Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel naţional”, a explicat Costache.

În cursul zilei de luni vor sosi, din Franța, ultima parte de reactivi, iar de marți, medicii vor putea identifica acest virus.

„Până săptămâna viitoare, vrem ca unitățile sanitare despre care am menționat să primeească reactivi pentru a identifica coronavirus”, a mai spus Costache.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele