Suspect de coronavirus la Bacău. Studentul întors din China, internat în spital

176
2 minute de lectură
Sursa: Twitter

Un student de 24 de ani, întors în urmă cu câteva zile din China, a fost internat în Spitalul Județean din Bacău, cu suspiciune de infecție cu coronavirus. Medicii au prelevat probe, care au fost trimise la București pentru diagnostic, a declarat prefectul Bacăului, Liviu Miroșeanu, transmite Mediafax.

„Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, cetățean român, este student în China. A venit acum 8 zile în țară. Pe avion a avut febra, în aceste 8 zile nu a mai avut febra, dar a avut o tuse ușoară. Astăzi (luni – n.r.) în jurul prânzului s-a prezentat la un consult, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău, cu ușoare dureri musculare. În momentul de față nu putem face nicio legătură cu coronavirusul din China, se așteaptă concluzia medicilor care să dea un diagnostic”, a declarat pentru Miroșeanu.

Analizele studentului au fost trimise la București pentru diagnostic exact.

Ministerul Sănătății anunță că au existat alerte privind posibilitatea infectării cu coronavirus în Cluj, Timișoara, Constanța și București, însă au fost infirmate. Instituția precizează că se iau măsuri speciale pentru 25 de români aflați în China, care vor ateriza marți pe aeroportul din Otopeni.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web, potrivit Reuters.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele