Misiune istorică: Capsula Dragon a agenției SpaceX a revenit la sol

35
Interiorul capsulei Dragon / Foto: SpaceX

Oficialii NASA au confirmat astăzi revenirea la sol a capsulei Dragon a companiei SpaceX, după ce aceasta s-a detașat cu succes de la Stația Spațială Internațională (ISS). Misiunea are o importanță deosebită în contextul în care SpaceX face demersuri de a primi aprobarea NASA pentru a trimite astronauți pe orbită.

Dacă vehiculul Dragon, destinat transportului uman în spațiu, va primi aprobarea NASA, SpaceX ar putea transporta astronauți pe orbită cel mai devreme în iulie.

Capsula a fost lansată sâmbătă de o rachetă Falcon 9 a SpaceX, având la bord consumabile și un manechin de teste botezat Ripley (după celebrul personaj din seria „Alien“). Ripley a fost dotată cu o serie de senzori la cap, gât și coloană pentru a înregistra forțele la care ar fi supus un echipaj de astronauți pe parcursul unei misiuni, relatează CNN.

Capsula Dragon s-a cuplat fără probleme la Stația Spațială Internațională, fiind vizitată, după echilibrarea presiunii, de astronauții de pe ISS.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele