Modi: Legea privind cetățenia nu este împotriva musulmanilor

21
2 minute de lectură
Narendra Modi. Captură video: India Today

Duminică, în cadrul unui miting electoral organizat la New Delhi, premierul Indiei, Narendra Modi, a reiterat ideea că noua lege, privind acordarea cetățeniei indiene persoanelor de altă religie decât cea musulmană din trei țări vecine, nu i-ar afecta pe musulmanii din India, informează Reuters, preluat de Mediafax.

În cadrul mitingului, la care au participat mii de persoane, Modi a acuzat opoziția că ar fi mințit în legătură cu prevederile noului act normativ pentru a-i provoca pe cetățeni să protesteze.

„Legea nu îi afectează pe cei 1,3 miliarde de indieni și trebuie să îi asigur pe cetățenii indieni de religie musulmană că această lege nu va schimba nimic pentru ei”, a declarat Modi, care a adăugat că legile pe care Guvernul său le propune nu discriminează minoritățile religioase.

„Nu am întrebat pe nimeni niciodată dacă merge la un templu sau la o moschee atunci când am implementat programe sociale”, a spus acesta.

Declarația premierului vine în condițiile în care cel puțin 21 persoane au murit în urma confruntărilor dintre protestatari și polițiști în ultimele zile în timpul unor proteste de amploare la nivel național. Protestatarii sunt nemulțumiți de o lege, adoptată pe 11 decembrie, care le va permite cetățenilor din Pakistan, Bangladesh și Afganistan, de altă religie decât cea musulmană, să obțină cetățenie indiană. Manifestanții susțin că noul act normativ discriminează comunitatea musulmană și nu respectă Constituția Indiei.

Reuters notează că protestele, declanșate la nivel național, sunt cele mai ample manifestații împotriva Guvernului Modi de la prima sa alegere, din 2014.

Modificarea legislativă a fost propusă de către partidul premierului Modi, BJP, iar partidele din opoziție, grupuri ale minorităților naționale, profesori universitari și mai mulți oficiali americani contestă acest proiect, întrucât ar discrimina comunitatea musulmană și ar permite obținerea cetățeniei pe criterii religioase, fapt ce ar încălca Constituția.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele