Monica Macovei: Premierul “trebuie să răspundă și cu funcția, și penal”

447
2 minute de lectură

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a declarat, joi, că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să răspundă cu funcția, dar și penal pentru cazul din Caracal. Fostul ministru a adăugat că șeful Executivului încearcă să iasă nevinovată din această situație prin poziționarea pe care o are.

„Cine a făcut recursul compensatoriu, grațierea, politizarea funcțiilor, deciziile CCR au contribuit și ele, Secția Specială a lui Toader, care pur și simplu pe unii procurori și judecători i-a înfricoșat și mai bine nu mai fac nimic, ceea ce nu-i normal (…). Deci cauzalitatea este de mulți ani și este evidentă. Premierul de acum face parte din acest sistem și trebuie să răspundă și cu funcția, și penal pentru toate acestea”, a declarat Monica Macovei, la RFI, preluată de Mediafax.

Fostul ministru al Justiției a afirmat că poziționarea pe care o are Viorica Dăncilă în cazul Caracal este înșelătoare, cu scopul de a se face nevinovată pentru gestionarea cazului din județul Olt.

„Poziționarea doamnei Dăncilă este una înșelătoare pentru populație, menită să iasă nevinovată, pentru că premierul de acum este parte din acest sistem care a însemnat legătura dintre acțiunea sistematică de apărare legislativă a infractorilor, ne aducem aminte de modificările Codurilor Penale, că numai asta îi interesa și moartea celor două adolescente. Legătura de cauzalitate este absolut evidentă”, a adăugat Macovei.

Totodată, fostul europarlamentar și ministru critică și acțiunile făcute de președintele Klaus Iohannis.

„Aș spune că și președintele României a participat la degradarea instituțională, prin ezitări, prin acțiune, uneori (…). În acest moment, statul nu există, organele statului nu există, sunt în degringoladă, sunt destructurate, dau vina unii pe alții. Trebuie restructurat statul”, a mai spus Monica Macovei, la RFI.

Citiți și: „M-a zdruncinat”. Dăncilă anunță o „luptă nemiloasă” și „război împotriva criminalității”

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele