Moțiunea împotriva lui Cîțu, votată luni de către Senat

55
2 minute de lectură
Florin Cîțu. Sursă: Facebook

În Plenul de luni al Senatului se va dezbate și vota moțiunea simplă cu titlul „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Audierea are loc la numai o lună de la preluarea mandatului de ministru de către senatorul liberal, transmite Mediafax.

Pe ordinea de zi a ședinței Senatului de luni, care începe la ora 16.00, se află dezbaterea și votul asupra moțiunii simple inițiate de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

Cîțu a anunțat că luni va da detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020, precum și despre un plan de măsuri pentru stabilizarea economiei naționale, după dezbaterea și votul moțiunii simple.

Planul elaborat de acesta vizează și eliminarea dezechilibrelor macroeconomice pe care economia le-a adunat în ultimii trei ani de guvernare social-democrată, potrivit ministrului de resort.

Liberalul s-a angajat, prin declarații publice, ca deficitul pe 2020 să se apropie de circa 3,5% din PIB, iar ca rata nominală de creștere a cheltuielilor bugetare să nu fie mai mare de 4%. Aceasta din urmă este o cerere a Comisiei Europene transmisă în recomandările din luna iunie a acestui an.

Premierul PNL, Ludovic Orban, a afirmat că moțiunea simplă depusă de social-democrați împotriva ministrului Florin Cîțu constituie încă o ocazie de a prezenta „nenorocirea lăsată de guvernanți iresponsabili”. Acesta a pus la îndoială veridicitatea datelor din alcătuirea bugetului de stat al PSD.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele