UPDATE Percheziții DNA la PSD Arad. Deputatul Florin Tripa, dus la audieri

159
2 minute de lectură
Sursă: Facebook/Florin Tripa

Procurorii DNA au efectuat, luni dimineața, percheziții la sediul PSD Arad, într-un dosar de corupție. Un deputat social-democrat, Florin Tripa, a fost ridicat de procurori și dus la audieri.

UPDATE: Președintele PSD Arad, Dorel Căprar, a fost ridicat de procurori și ofițeri din sediul PSD Arad și dus la audieri. Surse din cadrul anchetei spun că anchetatorii au ridicat, timp de 3 ore, din sediul PSD Arad mai mult acte, transmite Mediafax.

UPDATE: Surse din anchetă au mai transmis că sunt vizați de DNA Timișoara și deputatul PSD de Arad Dorel Căprar, respectiv deputatul PSD de Caraș-Severin Ioan Chisăliță, potrivit Mediafax.

Deputatul arădean Florin Tripa a declarat, luni, că se află la sediul DNA Timișoara, unde a fost chemat la audieri. „Nu știu despre ce este vorba, nu știu în ce dosar. Știu că sunt percheziții la sediul PSD Arad”, a declarat Tripa.

Surse din anchetă au precizat pentru Mediafax despre ce este vorba, și anume că directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Cristian Ilie Ispravnic, și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită, colectată mai departe de șefi. O parte din mită rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi și așa mai departe, au explicat pentru Mediafax sursele citate.

În cauză, a fost pus în executare și un mandat de aducere a unui angajat al Direcției de Drumuri.

Oficial, DNA a transmis că procurorii de la Timișoara „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019”.

„În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, mai precizează DNA central.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele