Gabriela Firea țintește o funcție-cheie în PSD. Anunț oficial de ultimă oră

88
2 minute de lectură

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni că nu ar fi exclusă o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD. Momentan, Firea va candida pentru șefia PSD București și l-ar putea susține la conducerea PSD pe Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea și Viorica Dăncilă. Sursa: Facebook

„În această perioadă sunt alegeri la sectoare și vom programa și pentru București”, a afirmat Firea înaintea ședinței conducerii colective interimare a PSD, conform Mediafax

Va candida pentru șefia PSD București? „Cu siguranță”, a răspuns Firea, care a adăugat că nu va candida la Congres pentru funcția de președinte al formațiunii, însă nu exclude o candidatură pentru poziția de președinte executiv.

„Pentru funcția de președinte nu. Am anunțat. Discutăm (n.r. despre o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD). Dacă cei care candidează la funcția de președinte discută cu mine și mă consideră o persoană potrivită pentru a fi într-o conducere colectivă, nu am de ce să spun nu”, a fost reacția Gabrielei Firea.

În ceea ce privește identitatea celor care ar trebui să o considere persoana potrivită să facă parte din conducerea PSD, aceasta a spus: „Cei care vor candida. Principalii. Cu siguranță (n.r. – vreau să fac echipă cu președintele). Nu mi se pare normal ca numărul doi să fie în contradicție cu numărul unu”, a mai precizat Primarul General al Bucureștiului.

Este potrivit Marcel Ciolacu la șefia PSD pentru un mandat plin nu doar pentru interimat: „De ce nu?”, a spus Firea.

Aceste declarații vin în contextul în care conducerea interimară colectivă a PSD s-a reunit la sediul partidului din Kiseleff, pe ordinea de zi fiind strategia partidului privind pensiile speciale, alegerile anticipate și organizarea Congresului formațiunii din 29 februarie.

Mai departe, conducerea PSD intenționează să depună o moțiune de cenzură în Parlament dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020 sau pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele