Moţiunile împotriva miniștrilor finanțelor și justiției au căzut la vot

2 minute de lectură

În cazul ministrului Tudorel Toader 22 de voturi au făcut diferența, în vreme ce între voturile pro și contra  ministrului Eugen Teodorovici a existat o diferență de 46 de voturi, în favoarea ultimilor.

Camera Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”, iniţiată de opoziţie împotriva ministrului Finanaţelor Publice, Eugen Teodorovici, prin care se cerea abrogarea OUG 114/2018, conform Mediafax.

Au votat pentru moțiune 108 deputaţi. Împotrivă au votat 154, iar 18 deputaţi s-au abţinut. La dezbaterile de luni cu privire la moțiune, ministrul Teodorovici a propus încheierea unui pact politic de neagresiune pe „temele de importanţă strategică ce ţin de economia României”. El a mai anunțat cu această ocazie și faptul că OUG 114/2018 va fi modificată până la finalul acestei luni.

Opoziţia a invocat în cuprinsul moțiunii faptul că măsurile prevăzute de ordonanța de urgență 114/2018 are efecte dezastruoase asupra românilor şi a băncilor. De asemenea, inițiatorii moțiunii – parlamentari ai PNL, USR şi PMP – îi reproșau ministrului Teodorovici vrea să transforme ANRE şi ANCOM în puşculiţe de miliarde de euro pentru PSD, acum în preajma începerii unui nou ciclu electoral care se va întinde pe următorii doi ani (alegeri europarlamentare și prezidențiale în 2019 și alegeri parlamentare în 2020).

Tot miercuri, Camera Deputaţilor a respins și moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiţiei şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Pentru moțiune au votat 126 de parlamentari, ”împotrivă” 148 și au fost înregistrate și două abţineri. Moţiunea a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeaşi zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM și ar fi trebuit să fie votată de către deputaţii pe 7 martie, însă nu a existat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele