Muzeul Auschwitz cere Amazon să elimine cărțile naziste de pe site: Astfel de volume trebuie scoase imediat

47
1 minut de lectură

Reprezentanții Muzeul Auschwitz au cerut directorului executiv al Amazon, Jeff Bezos, să scoată de la vânzare cărțile cu subiecte antisemite de pe site sau scrise de naziști condamnați pentru crime împotriva umanității, scrie Deutsche Welle.

Muzeul a catalogat cărțile ca fiind „o propagandă nazistă de un antisemitism agresiv”.

Astfel, muzeul Auschwitz i-a cerut lui Jeff Bezos să scoată de pe platforma globală de vânzare online Amazon cărțile pentru copii din epoca nazistă.

„Propaganda nazistă, plină de urmă, agresiv antisemită este disponibilă pentru vânzare pe Amazon UK. Cărți ale unui autor ca Julius Streicher pot fi cumpărate pe Amazon. Astfel de volume trebuie scoase imediat”, au scris reprezentanții Memorialului Auschwitz, vineri, pe Twitter.

Trustul pentru Educarea despre Holocaust (HET) a postat, tot pe Twitter, o declarație prin care a cerut fondatorului Amazon să scoată astfel de cărți de pe site.

Printre cărțile antisemite se numără una pentru copii numită „Ciuperca Otrăvită”, scrisă de Julius Streicher, membru al partidului nazist, în 1938.

Streicher a fost „fondatorul ziarului nazist Der Stürmer”, potrivit declarației HET. „El a fost executat pentru crime împotriva umanității. Doar coperta denotă atitudini antisemite și extremiste”, a conchis sursa citată.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele