Warren Buffett apără investiţiile Berkshire Hathaway în acţiunile Apple

21
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Magnatul Warren Buffett şi-a postat scrisoarea sa anuală către investitori. El consideră că investiţiile puternice ale companiei sale în acţiunile Apple sunt de bun augur. CEO-ul Berkshire Hathaway, în vârstă de 89 de ani, a asigurat că firma e pregătită să meargă mai departe în cazul morţii sale.

Warren Buffett, al patrulea cel mai bogat om din lume, a apărat decizia luată de compania pe care o conduce, Berkshire Hathaway, de a investi puternic în acţiunile unor companii precum Apple. El a dat noi detalii despre modul în care compania este pregătită pentru moartea sa, într-o scrisoare anuală către acţionari, postată pe site-ul companiei, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Scrisoarea a apărut când Berkshire Hathaway a înregistrat câştiguri record record de 81,42 miliarde de dolari, aproape dublându-şi recordul anterior din 2017, în mare parte ca urmare a modificărilor regulamentelor de contabilitate care impun companiei să raporteze câştigurile şi pierderile de pe hârtie, din participaţiile sale cu venituri nete, chiar dacă nu vinde nimic.

În ciuda acestor câştiguri, stocul lui Berkshire Hathaway a înregistrat performanţe sub aşteptări pe piaţa largă de valori din SUA, obţinând 11,7% în ultimele 12 luni, comparativ cu un câştig de 20,3% în S&P 500. Acţiunile companiei sunt în creştere cu 1,3% în anul în curs.

În scrisoarea sa, Buffett s-a concentrat pe investiţiile companiei sale în acţiunile altor companii precum Apple, într-un moment în care conglomeratul s-a străduit să cumpere chiar firme întregi, subliniind totodată creşterea activităţilor sale în domeniul asigurărilor.

Buffett a menţionat că rentabilitatea firmleor de asigurări au fost deosebit de puternică în comparaţie cu randamentele scăzute pe termen lung ale Trezoreriei americane.

În vârstă de 89 de ani, CEO-ul Berkshire Hathaway s-a asigurat că firma este pregătită pentru eventuala plecare a lui şi a vicepreşedintelui Charlie Munger, în vârstă de 96 de ani.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele