Navă suspectată că transporta petrol spre Siria, reținută în Gibraltar. Vasul plecase din Iran

156
1 minut de lectură

Autoritățile din Gibraltar au anunțat joi că au reținut o navă petrolieră sub pavilion panamez suspectată că ar fi transportat petrol către o rafinărie din Siria, încălcând, astfel, sancțiunile impuse de Uniunea Europeană regimului de la Damasc, potrivit Al Jazeera, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Guvernului din Gibraltar, existau suspiciuni rezonabile cu privire la faptul că petrolierul transporta petrol către rafinăria Banyas din Siria. „Rafinăria se află în proprietatea unei entități care este supusă sancțiunilor pe care Uniunea Europeană le-a impus Siriei”, a spus șeful Guvernului din Gibraltar, Fabian Picardo.

Potrivit Refinitiv Eikon, nava plecase din Iran, iar dacă va fi confirmat că aceasta transporta petrol iranian, încercarea de a livra petrol în Siria ar putea reprezenta și o încălcare a sancțiunilor impuse de Statele Unite exporturilor de petrol iranian.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni Siriei în mai 2011. Acestea vizează 277 de oficiali, printre care și miniștri, pentru rolul lor în „oprimarea violentă” a civililor. Blocul comunitar a blocat activele a 72 de entități și a impus un embargo asupra petrolului din Siria, dar și restricții în domeniul investițiilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele